Политика приватности података

Хвала вам на интересовању за нашу компанију и жељи да постанете запослен у ZEISS-у. Верујемо да је важно да вас информишемо о томе како се поступа са вашим личним подацима у вези са процесом пријављивања.

Користите само приватне адресе е-поште за своје пријаве или упите.

Контролор и сврха обраде података

Редован поступак пријављивања

Регистровањем и слањем пријаве на ZEISS портал за пријављивање, стављате нам на располагање своје личне податке и дајете сагласност на обраду ових информација као део пријаве. Такође имате могућност да дате своју одвојену сагласност за укључивање ваших података у скуп кандидата (погледајте доле).

У принципу, ваши подаци ће се користити само у сврху попуњавања одређене позиције унутар ZEISS групе компанија. Контролор за прикупљање и обраду, у смислу Опште уредбе о обради података, је компанија ZEISS одговорна за оглас за посао или, у случају пријаве која није тражена, ZEISS компанија којој шаљете пријаву. За детаљније информације о конкретном ZEISS корпоративном ентитету, идите на recruiting .oberkochen @zeiss .com. Можете прегледати, ажурирати и комплетирати информације које сте дали на ZEISS порталу за пријављивање у било ком тренутку.

Пријаве које нису тражене

Ако пошаљете нетражену пријаву нашем систему за управљање кандидатима, ваши подаци се прослеђују релевантној ZEISS компанији која одговара вашем скупу вештина.

Скуп кандидата

Ако сте били сагласни да се подаци који се односе на вашу пријаву могу прослеђивати, ваш профил се дистрибуира ако би могао бити од интереса за попуњавање слободних радних места у другим ZEISS компанијама. Према томе, ваши подаци су доступни ZEISS компанијама које су укључене у процес пријаве и оне могу да вас контактирају ако су заинтересоване.

Активни Sourcing

Ако је оно што читамо о вама на вашем профилу занимљиво и контактирали смо вас преко каријерних портала или слично, прва фаза упознавања са вама је путем дотичне друштвене мреже. У складу са вашом сагласношћу, податке које смо прикупили са друштвене мреже укључићемо у наш портал за пријављивање, а затим ћемо вам послати линк тако да можете користити прилагођени приступ да бисте довршили свој профил и дали сагласност за ваше укључивање у наш скуп кандидата. Након што прикупимо ваше податке са друштвене мреже, прелазите на редован процес пријављивања (погледајте горе).

Препорука

Ако имате занимљив профил, можда вас је неко од нашег ZEISS особља већ препоручио. У овом случају ваши контакт подаци се прво прикупљају преко ZEISS особља како би наш систем могао да вам пошаље аутоматизовану е-пошту која садржи информације и везу до профила посла. Ако сте заинтересовани, можете пратити уобичајену процедуру пријављивања. Ако нисте заинтересовани и не одговорите на е-пошту, избрисаћемо ваше контакт податке из нашег система након максимално два месеца. Дакле, имате довољно времена да прилагодите свој профил за релевантну позицију или да искористите податке које смо већ прикупили за друга интересантна слободна радна места. Биће нам драго да избришемо ваше податке на захтев пре истека двомесечног периода.

Тип података

Током поступка пријављивања обрадићемо податке које нам доставите у својој пријави. Ови подаци посебно обухватају:

  • Идентификационе податке (презиме, име, порески идентификациони број, итд.)
  • Контакт податке (адреса е-поште, број телефона, итд.)
  • Подтке о вашим личним приоритетима (вашим склоностима, интересовањима, итд.)
  • Податке о образовању и каријери (школа/универзитет који сте похађали, каријерни пут)
  • Остале релевантне податке (сертификати, ваша фотографија, итд.)

Правни основ и права субјеката података

Ваши подаци се прикупљају у горе описане сврхе (одговарајући разлози за запошљавање у ZEISS-у). Како ZEISS регрутује ново особље из много различитих земаља, правни основ за легитимну обраду личних података је веома разнолик. Додатне информације о појединим националним законима (на пример о правима субјеката података према Општој уредби о заштити података) и опште информације о обради података у ZEISS-у наћи ћете на нашој веб страници https://www.zeiss.com/data-protection.

Ако се ваши подаци обрађују на основу пристанка који сте дали, можете по свом нахођењу и у било ком тренутку повући своју сагласност са будућим дејством тако што ћете посетити ZEISS портал за пријављивање или путем е-поште на recruiting .oberkochen @zeiss .com. Повлачење не утиче на законитост обраде података до тренутка повлачења своје сагласности.

Примаоци података и место обраде података

ZEISS група осигурава да се трећа лица, која нпр. раде у име ZEISS -а и овлашћена су за приступ овим подацима, придржавају права и обавеза дефинисаних у овој Политици приватности података. ZEISS и његови пружаоци услуга увек обрађују податке на серверима који се налазе у Европској унији. У изузетним случајевима, подаци се такође могу обрађивати у мери која је дозвољена законом у земљама ван Европе (треће земље).

Приликом прослеђивања података унутар ZEISS групе, њиховог преноса трећој страни (нпр. због антитерористичких прописа) или у трећу земљу и обраде података преко спољних партнера, ZEISS поштује важеће законе о приватности података и штити ове активности што је могуће боље, путем доступних средстава за заштиту приватности података, укључујући уговоре о обради података, стандардне уговорне клаузуле ЕУ и међународне конвенције. Ако локални захтеви у иностранству не испуњавају ниво заштите који пружа Повеља о основним правима ЕУ, ZEISS ће настојати да ризике обраде личних података сведе на минимум одговарајућим средствима.

Брисање података

У принципу смо по закону обавезни да архивирамо ваше податке релевантне за процес пријављивања на шест месеци. У случају да нисмо у могућности да вам понудимо позицију, али под условом да сте пристали на ваше укључивање у скуп кандидата, ваше податке бришемо најкасније две године од дана одбијања ваше пријаве. Након шест месеци такође можете да избришете своје податке на ZEISS порталу за пријављивање у било ком тренутку или слањем е-поште на recruiting .oberkochen @zeiss .com. Ако нисте пристали на задржавање ваших података, они се бришу чим попунимо упражњено место и/или у року од шест месеци. Ако сте пристали на задржавање ваших података, ми те податке укључујемо у процесе управљања људским ресурсима које спроводимо у границама прописаним законом.

Сигурност података

ZEISS има корпоративне директиве које важе широм света како би се осигурала безбедност и поверљивост података; осим тога, примењују се и прописи о приватности података у земљама у којима је седиште компаније ZEISS. Штавише, сваки пружалац услуга који обрађује ваше личне податке у име ZEISS-а обавезује се да ће обезбедити поверљивост и применити исте строге мере сигурности као и ZEISS. Техничка подршкa за наш систем за управљање кандидатима je подржана од стране пружиоца ИТ услуга у Немачкој којег смо изабрали користећи параметре прописане законом и за које се такође примењују законски захтеви за приватност података.

Job Alert

Ако поставите Job Alert, ми чувамо само информације потребне за ово (адреса е-поште и критеријуми за избор). Можете прекинути своје учешће у Job Alert-у било ком тренутку. У овом случају одмах бришемо ваше податке.

Контакт

Ако имате било каквих питања о приватности података, не оклевајте да нас контактирате на datap rivacy @zeiss .com. Пошаљите сва питања о процесу пријављивања на recruiting .oberkochen @zeiss .com.

Верзија

Ми ћемо вас одмах обавестити ако дође до значајних промена у начину на који обрађујемо ваше податке. Политика приватности података од септембра 2021.