ZEISS Grupa

Četiri segmenta koji oblikuju tehnološki napredak

Semiconductor Manufacturing Technology

Veliki deo svih mikročipova širom sveta proizvode se optičkim tehnologijama koje dolaze iz kompanije ZEISS. Ako lider u pogledu tehnologije na polju opreme za proizvodnju poluprovodnika, ZEISS omogućava proizvodnju sve snažnijih, energetski efikasnijih i ekonomičnijih mikročipova i zato igra ključnu ulogu u doba mikroelektronike.

Research & Quality Technology

ZEISS obezbeđuje standarde kvaliteta svuda gde je maksimalna preciznost imperativ koristeći koordinatne merne mašine, metrološki softver i mikroskopske sisteme za nauku, istraživanje i kontrolu materijala. ZEISS igra ulogu u obezbeđivanju da i najmalenije strukture i procesi postaju vidljivi.

Medical Technology

Svojim proizvodima i rešenjima za oftamologiju i neurohirurgiju, ORL hirurgiju, stomatologiju i onkologiju, ZEISS doprinosi pokretanju napretka u medicini i omogućava lekarima širom sveta da poboljšaju kvalitet života svojih pacijenata.

Vision Care / Consumer Products

Kao jedan od vodećih proizvođača stakala za naočare na svetu, ZEISS je sinonim maksimalne ugodnosti vida. Objektivi za filmske kamere i fotoaparate, dvogledi, durbini, planetarijumi i nišanski sistemi za simulatore leta iz kompanije ZEISS svojim korisnicima nude izuzetan optički kvalitet a time i nezaboravne trenutke.


ZEISS – videće tehnološko preduzeće u međunarodnim razmerama koje posluje na polju optike i optoelektronike.

Svojim rešenjima, ZEISS neprekidno unapređuje svet optike i doprinosi oblikovanju tehnološkog napretka.

ZEISS Grupa

Srbija

Grupacija ZIESS razvija i distribuira opremu za proizvodnju poluprovodnika, mernu tehnologiju, mikroskope, medicinsku tehnološku opremu, stakla za naočare, objektive za filmske kamere i fotoaparate, dvoglede i tehnološku opremu za planetarijume. Grupacija se razvila od radionice za preciznu mehaniku i optiku koju je 1846. godine osnovao osnivač kompanije Karl Cajs u istočnonemačkom gradu Jeni. Danas se sedište kompanije Carl Zeiss nalazi u Oberkohenu u jugozapadnom delu Nemačke.