Политика о колачићима

Информације о употреби и примени колачића за онлајн услуге (веб-сајтови, апликације, друштвене мреже)

Колачићи, праћење на вебу и веб аналитика

Онлајн услуге компаније ZEISS користе колачиће, пикселе и друге сличне технологије (које се у наставку колективно називају „колачићи“) како би препознали ваш претраживач или уређај, сазнали више о вашим интересима и пружили вам основне функције и услуге, као и за друге намене.

Колачићи имају предност у том погледу што вам омогућавају да користите многе наше понуде (услуге/могућности). Ако не дозволите постављање колачића или их одбијете на неки други начин, није могуће, на пример, користити различите аспекте наших онлајн услуга нити користити друге производе или услуге које захтевају колачиће.

Одобрени провајдери трећих страна такође могу поставити колачиће када комуницирате са ЗЕИСС услугама. Провајдери трећих страна укључују претраживаче, мерење и анализу услуге провајдера, друштвених медијских мрежа и маркетиншке компаније. Треће стране користе колачиће за пружање садржаја, укључујући огласе, који су релевантни за ваше интересе, за мерење ефикасности њихових огласа и за пружање услуга у име ЗЕИСС-а. За више информација о трећим странама које могу да постављају колачиће, погледајте одељак "Партнери" у одељку "Праћење и технологија колачића".

У одређеним случајевима, прикупљени подаци се могу користити за идентификовање посетиоца. Прикупљени подаци се користе за побољшање понуде или циљних корисника. ИП адресе су углавном скраћене или се обрађују само у анонимном облику.

У зависности од њихове функције и сврхе, колачићи се могу груписати у различите категорије: строго неопходни колачићи, функционални колачићи, колачићи за перформансе или аналитички колачићи, колачићи за маркетиншке сврхе и колачићи друштвених медија.

Кључни колачићи
Кључни колачићи су неопходни да бисте могли да се крећете по веб-сајту и да користите функције које су уграђене у њему. Без тих колачића, функционалност веб-сајта не би била гарантована. То значи да се одређене радње које обавља корисник (нпр. унос текста, опције конфигурисања) не чувају када корисник оде на друге странице на веб-сајту.

Функционални колачићи
Функционални колачићи омогућавају чување информација које наведе корисник (нпр. корисничко име, избор језика, тренутна локација) на веб-сајту ради побољшања искуства прегледања корисника и персонализовања функционалности веб-сајта. На пример, ако се користи колачић за чување региона у којем се корисник налази, он на веб-сајту може да добије инфоемације о локалним ценама. Функционални колачићи се користе и обављање команди попут репродуковања видео снимака. Тим колачићима се прикупљају информације у анонимизованом облику и они не могу да се користе за праћење вашег коришћења других веб-сајтова.

Колачићи за перформансе
Колачићи за перформансе се користе за прикупљање информација о томе како се веб-сајт користи (нпр. информације о томе које веб-странице корисник најчешће посећује и да ли добија поруке о грешкама или не). У тим колачићима се не чувају информације које могу да се употребе за идентификовање корисника. Прикупљене информације се обједињавају и анонимизују. Ти колачићи се користе искључиво за побољшање перформанси веб-сајта а тиме и корисничког искуства.

Колачићи за маркетиншке сврхе
Колачићи за маркетиншке сврхе се користе да би се корисницима приказивали огласи који су релевантни за њих и који су прилагођени њиховим интересовањима. Користе се и за ограничавање броја приказивања огласа и мерење делотворности кампања оглашавања. Њима се региструје да ли је корисник посетио страницу или не. Те информације затим могу да се деле са оглашивачима. Ови колачићи се користе да би се побољшала релевантност оглашавања и они су делимично повезани са функцијама страница трећих лица.

Како ZEISS користи колачиће?

Колачићи се користе за преглед приступа нашим онлајн услугама и за имплементацију функционалности намењених за друштвене медије и маркетинг. Такође, шаљемо информације нашим партнерима за аналитичке, маркетиншке и друштвено медијске сврхе. Наши партнери могу да споје ове информације са другим подацима које пружите или другим подацима које су прикупили коришћењем својих услуга. Можете се супротставити овој употреби у различитим степенима. Да бисте то постигли, изаберите своје личне жеље.

ZEISS користи колачиће на више начина и у следеће сврхе:

 • за проверу идентитета и потврду да се ради о вама када користите неки од наших веб-сајтова или апликација како бисмо могли да вам пружимо услуге које сте тражили
 • за обезбеђивање ZEISS веб-сајтова и апликација које користите
  за чување ваших поставки или бележење тренутака када прекинете са коришћењем ZEISS веб-сајта или апликације
 • за мерење вашег коришћења ZEISS веб-сајтова и апликација да бисмо могли да унапредимо своје веб-сајтове и онлајн услуге и да бисмо их прилагодили у складу са оним што би вас вероватно занимало.
 • за разумевање која су ваша вероватна интересовања како бисмо могли да вам презентујемо релевантне информације када посећујете ZEISS веб-сајтове
 • за обезбеђивање садржаја, укључујући рекламе, који је релевантан за ваша интересовања на ZEISS веб-сајтовима и веб-сајтовима трећих страна, а који генерише извештаје. То нам омогућава да меримо и анализирамо перформансе наших услуга.
 • за спречавање преваре и унапређење безбедности.
 • за извршавање истраживања и дијагностике за побољшање садржаја, производа и услуга.

Персонализоване препоруке

Ми користимо софтвер за креирање корисничких профила и одржавање њихове ажурности. Тај поступак подразумева коришћење колачића у сврху праћења на веб-сајту. Непознати посетиоци с региструју као анонимни.

У неким случајевима користимо методе поновног циљања којима се посетиоци веб-стране означавају тако да могу да им буду презентоване циљане информације на другим веб-странама. Те информације не могу да се користе за идентификовање појединаца и могу да се деактивирају у сваком тренутку променом поставки приказивања или поставки приватности у прегледачу.

У неким случајевима користимо функцију поновног оглашавања компаније Google Inc. Та функција се користи за приказивање огласа посетиоцима веб-сајтова који су повезани са њиховим интересовањима у оквиру Google мреже за оглашавање. Да би то било могуће, у посетиочевом прегледачу се чува колачић који омогућава идентификацију корисника када он посети веб-сајт који је део Google мреже за оглашавање. На тим сајтовима, кориснику могу да буду презентовани огласи у вези са садржајем који је раније прегледао на другим веб-сајтовима који користе Google функцију поновног оглашавања. Према тврдњи компаније Google, она у том процесу не прикупља податке о личности. Ако не желите да Google користи функцију поновног оглашавања, можете да је деактивгирате тако што ћете променити поставке на http://www.google.com/settings/ads.

Кроз употребу Google функције поновног оглашавања и функције „сличне публике“, када посећујете веб-сајтове који се налазе у такозваној „Мрежи мултимедијалног оглашавања“ компаније Google, могу да вам буду презентовани огласи компаније ZEISS који су прилагођени вама као личности и вашим личним интересовањима. И колачиће који се користе у овом процесу можете да деактивирате у сваком тренутку тако што ћете променити поставке приказивања или поставке приватности у свом прегледачу интернета.

Друштвени медији

На пример, користимо колачиће друштвених медија да бисмо активирали иконе друштвених медија. Ово такође омогућава приступ друштвеним медијима, а прегледање наших и других сајтова може пратити оператор друштвене мреже.

Ако желите да измените, ограничите или ставите приговор на коришћење колачића или анализу вашег понашања приликом сурфовања, као и ако желите да повучете приговор, поставке за сваки веб-сајт можете да измените и можете да управљате њима у већини стандрдних прегледача на следећи начин:

 • Chrome: Кликните на икону катанца поред траке за адресу (на страницама са SSL сертификатом) или на икону информација (i).
 • Firefox: Кликните на икону поред веб-адресе. Погледајте десно од поља за потврду и изаберите „Further informationе” (Додатне информације). Управљање колачићима се налази у оквиру ставке „Privacy &Security“ (Приватност и безбедност).
 • Internet Explorer: Кликните на икону зупчаника, затим идите на „Extras“ (Додаци) > „Internet Options“ (Интернет опције). Идите на картицу „Privacy“ (Приватност). Опције управљања колачићима налазе се у оквиру ставке „Advanced“ (Напредно).

Такође, са колачићима прегледача већине веб прегледача можете да управљате преко подешавања прегледача. Функција помоћи већине веб претраживача објашњава како да спречите прихватање нових колачића у претраживачу, како претраживач може да вас обавестити када примите нови колачић, како да онемогућите колачиће и када колачић истиче. Ако у Вашем претраживачу деактивирате све колачиће, ни компанија ZEISS ни треће стране неће преносити колачиће з ваш претраживач. Међутим, ако то обавите, можда ћете морати да ручно подесите неке поставке сваки пут када посетите веб страницу, а неке функције и услуге можда неће радити.

Коришћење програмских додатака за друштвене мреже

Неки ZEISS веб-сајтови садрже дугмад следећих програмских додатака за друштвене мреже за друге веб-сајтове:

Та дугмад, ако су приказана на веб-сајту, не успостављају контакт са серверима добављаша услуга Facebook, Google+, Twitter или других сличним услуга. Да би се веза активирала и да би се успоставила комуникација са мрежама Facebook, Google+ и Twitter, неопходно је прво дате одобрење тако што ћете кликнути на дугмад.

Ако сте већ пријављени на неку друштвену мрежу по вашем избору, то се обавља без отварања другог прозора. Будући да се тај пренос обавља директно, не долазимо до података који се преносе. До преноса долази услед чињенице да сте отворили одговарајући сајт. Ако сте истовремено пријављени на Facebook & Co., те информације ће бити додељене вашем налогу на друштвеној мрежи и тиме повезане са вама.

Најбољи начин да добијете информације о додатној употреби и складиштењу података о личности на мрежама Facebook, Google+ и Twitter је да се обратите директно компанијама које су власници тих друштвених мрежа. Програмски додаци за друштвене мреже могу да се блокирају на сличан начин преко додатних модула прегледача интернета.

Адобе Таргет

Адобе Таргет користи квантитативне методе за бележење понашања приликом коришћења. Не прикупљамо и не обрађујемо пуну ИП адресу нити било које податке који би могли идентификовати поједину особу. Адобе користи „колачиће сесије“ и „трајне колачиће“. Први се привремено чувају само док користите нашу веб страницу. „Трајни колачићи“ се користе за бележење информација о посетиоцима који више пута приступају нашој веб-локацији.

Adobe Target користимо у сврху персонализације само након вашег претходног пристанка. Сагласност можете дати у нашем Систему за управљање сагласношћу било током прве посете порталу путем натписа за сагласност или у било ком тренутку у подешавањима колачића, који се могу позвати путем везе на крају сваке странице портала, и своју сагласност можете прилагодити или опозвати са будућим учинком.

Овде можете приступити информацијама о заштити података Adobe Target.

Bizo

Када посетите наше веб-сајтове, Bizo складишти колачић са пословним и демографским подацима на вашем прегледачу. Овај колачић не садржи податке који могу да идентификују личност. Идентификује ваше професионалне пословне и демографске податке и омогућава оглашивачима платформе Bizo да приказују професионално значајне рекламе на нашим странама. Да бисте сазнали више о циљаним рекламама платформе Bizo, посетите овај веб-сајт. Ако желите да онемогућите циљане рекламе на платформи Bizo, посетите страну за онемогућавање на платформи Bizo.

DoubleClick Floodlight

Ми користимо услугу DoubleClick Floodlight, онлајн програм оглашавања компаније Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САД („Google“).

Google Floodlight нам омогућава да пратимо документе и поступке корисника који посећују наше онлајн услуге након што виде или кликну на један од наших огласа. У ту сврху, такозване floodlight ознаке или пиксели и колачићи посетиоца се постављају на нашу онлајн услугу (такозвани DoubleClick колачић). Google Floodlight користимо да бисмо утврдили ефикасност наших онлајн кампања у погледу продаје и корисничких активности на нашим онлајн услугама. Ови колачићи и ознаке не садрже било какве личне податке и стога се не користе за лично идентификовање.

За више информација о Google Floodlight и Google правилима о приватности, посетите: http://www.google.com/privacy/ads/.

Можете инсталирати проширење да бисте приговорили због анализе претходно описаних података, са дејством у будућности. Ово проширење је доступно за преузимање на https://www.google.com/settings/u/0/ads/plugin?hl=en.
 

Facebook

На нашим веб-сајтовима користимо Facebook услуге „Customer Audience“ и „Facebook Pixel“ како бисмо оптимизовали наше понуде за оглашавање, под условом да сте дали одговарајући пристанак.
Више информација о овим Facebook услугама и политици приватности компаније Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ирска („Facebook“) може се добити кликом на везу https://www.facebook.com/privacy/explanation.
Ако користите Facebook кориснички налог, Facebook Pixel на нашим веб-сајтовима може то препознати преко Facebook колачића, који се користи за пренос прикупљених података о коришћењу компанији Facebook за потребе анализе и маркетинга. Под одређеним околностима, Facebook Pixel може омогућити праћење на многим другим веб страницама. Ово прикупљање података и додатну обраду и употребу података од стране компаније Facebook можете проверити и/или деактивирати директно на Facebook-у. Са Facebook Pixel-ом, следећи подаци се преносе компанији Facebook:

 • Информације о заглављу ХТТП-а (укључујући ИП адресу, информације о веб претраживачу, локацију веб странице, документ, УРЛ веб странице, кориснички агент претраживача и датум и време коришћења)
 • Специфични Pixel-подаци: ово обухвата податке за Pixel ID и Facebook колачиће, укључујући ваш Facebook ID (ови подаци се користе за повезивање догађаја са одређеним Facebook огласом и повезивање са Facebook корисником)
 • Додатне информације о Вашој посети нашим веб-странама, као и стандардне догађаје података и догађаје података дефинисане од стране корисника.
  • Поруџбине (продајне трансакције)
  • Завршене регистрације и пробне претплате
  • Претраживани производи, преузимања информација о производима

Горенаведена обрада података важи само за кориснике који имају Facebook налог или су приступали страни партнера компаније Facebook (где је постављен колачић). Пуштање реклама на Facebook (партнерским) страницама путем услуге "Прилагођена публика" не односи се на кориснике који нису чланови Facebookа. Ако је Facebook ID садржан у Facebook колачићима може бити додељен кориснику Facebookа, а онда ће Facebook доделити тог корисника циљној групи ("Прилагођена публика") према дефинисаним правилима, под условом да су правила релевантна. Добијене информације користимо за презентацију реклама на Facebook (партнерским) страницама или другим веб страницама. Ако не желите да се користи Facebook Pixel, можете да поставите колачић за искључивање на Facebook-у или да онемогућите JavaScript у свом претраживачу. За додатне информације и опције конфигурације за заштиту приватности у погледу маркетиншких сврха, погледајте политику приватности компаније Facebook, која се може наћи, између осталог, на https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences .

Google аналитика

Овај веб-сајт делимично користи Google аналитику, услугу анализе веба компаније Google Inc. са седиштем на адреси 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Сједињене Америчке Државе („Google“). Google аналитика у ту сврху користи колачиће, тј. текстуалне датотеке које се чувају на вашем рачунару и омогућавају анализу вашег коришћења веб-сајта. По правилу, информације о вашем коришћењу овог веб-сајта до којих се долази помоћу колачића преносе се на сервер компаније Google у САД где се чувају. Међутим, ако је на веб-сајту активирана ИП анонимизација, Google ће скратити вашу ИП адресу. То се примењује у државама чланицама ЕУ и другим земљама потписницама споразума о Европском економском подручју. Само се у изузетним случајевима на сервер компаније Google у САД преноси пуна ИП адреса и тамо скраћује. У име оператера овог веб-сајта, Google ће користити ове информације за процену вашег коришћења веб-сајта, за састављање извештаја о активности на веб-сајту и пружање других услуха оператеру веб-сајта у вези са коришћењем веб-сајта и интернета. Google неће спајати друге податке са ИП адресом коју преноси ваш прегледачи у оквиру Google аналитике. Чување колачића можете да спречите одговарајућим подешавањем свог софтвера за прегледање интербнета. Међутим, ако одлучите да то урадите, имајте у виду да можда нећете моћи да користите све функције ZEISS веб-сајта о којем је реч у пуном обиму. Поред тога, можете да спречите да Google снима и обрађује податке до којих долази помоћу колачића у вези са вашим коришћењем веб-сајта (укључујући вашу ИП адресу) тако што ћете преузети и инсталирати додатни модул који је доступан путем следеће везе: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Услове и одредбе и Обавештење о заштити података можете наћи на https://www.google.com/analytics/terms/de.html или на https://www.google.de/intl/de/policies.

Google је овом веб-сајту додао „anonymizeIp“ да би омогућио прикупљање ИП адреса у анонимизованом облику.

На својим сајтовима користимо функцију за поновни маркетинг и Google AdWords компаније Google Inc. ("Google"). Ова функција се користи за приказивање посетиоцима веб-сајта реклама које се односе на њихове интересе у оквиру Google мреже за оглашавање. На тим сајтовима, кориснику могу да буду презентовани огласи у вези са садржајем који је раније прегледао на другим веб-сајтовима који користе Google функцију поновног оглашавања. Према тврдњи компаније Google, она у том процесу не прикупља податке о личности. Ако не желите да Google користи функцију поновног оглашавања, обично можете да је деактивирате тако што ћете променити поставке на http://www.google.com/settings/ads. Алтернативно, можете онемогућити употребу колачића за оглашавање у вези са интересима путем „Иницијативе мреже за оглашавање“ (Advertising Network Initiative) тако што ћете пратити упутства на http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp. За више информација о Google поновном маркетингу и Google правилима о приватности, посетите: http://www.google.com/privacy/ads.

Ако сте дошли до нашег веб-сајта путем Google огласа, Google AdWords може понекад сачувати колачић на вашем рачунару. То не може довести до ваше идентификације као особе. Информације сакупљене уз помоћ такозваног "колачића за конверзије" користе се за генерисање статистике о нашој стопи конверзије. То значи да можемо знати колико је корисника посетило наше веб странице путем Google огласа и, ако је примењиво, купило производ. Ако желите да избегнете учествовање у процесу праћења, можете да онемогућите колачиће за праћење конверзија тако што ћете подесити претраживач да блокира колачиће из релевантног домена: Google AdWords: googleadservices.com

Понекад користимо функцију Google Analytics „Google Signals” за конфигурисање вашег корисничког искуства тако да буде подједнако оптимално на свим терминалима.

Hotjar

Користимо Hotjar аналитички софтвер од компаније Hotjar Ltd. на нашем веб-сајту како бисмо уанпредили разумевање потреба наших корисника и оптимизовали понуду на овом веб-сајту, под условом да сте дали свој пристанак за то. Hotjar нам омогућава да измеримо и проценимо понашање при коришћењу (кликови, покрети миша, висине померања итд.) на нашем веб-сајту. Информације о вашој посети нашем веб-сајту, које у том процесу креира код за праћење и колачићи, преносе се на Hotjar сервер у Ирској и тамо се чувају. 

Ваш уређај и ваш прегледач могу приказати следеће информације:

 • ИП адресу вашег уређаја (прикупља се и чува у анонимном формату)
 • Вашу адресу е-поште, укључујући ваше име и презиме, ако сте нам их дали са овом информацијом преко нашег веб-сајта
 • Величину екрана уређаја
 • Тип уређаја и информације о претраживачу
 • Географску локацију (само земља)
 • Жељену језичку верзију нашег сајта
 • Информације о протоколу

Ако се користи Наш сервер Hotjar, следећи подаци се аутоматски генеришу на нашем серверу:

 • Референтни домен
 • Посећене веб-стране
 • Географску локацију (само земља)
 • Жељену језичку верзију нашег сајта
 • Датум и време када сте приступили нашем веб-сајту

Hotjar користи ове информације за процену ваше посете нашем веб-сајту и генерисање извештаја о његовој употреби, као и за оцењивање других услуга везаних за коришћење веб-сајта и онлајн процену веб-сајта.

Да би пружио услугу, Hotjar такође користи услуге спољних компанија као што су Google Analytics и Optimizely. Ове спољне компаније могу да чувају информације које ваш прегледач шаље у оквиру посете веб-сајту, као што су колачићи или ИП захтеви. За више информација о томе како Google Analytics и Optimizely архивирају и користе ваше податке, погледајте њихове одговарајуће изјаве о приватности података.

Колачићи које Hotjar користи могу да имају различит „век употребе“. Неки трају до 365 дана, а остали важе само за време дате посете.

Можете да спречите да Hotjar прикупља податке кликом на следећу везу и праћењем упутстава наведених тамо: https://www.hotjar.com/opt-out.

LinkedIn аналитика, LinkedIn огласи и LinkedIn праћење конверзије

На свом веб-сајту користимо технологију праћења конверзије и функцију ретаргетирања корпорације LinkedIn. Ова технологија омогућава посетиоцима овог веб-сајта да репродукују персонализоване огласе на LinkedIn-у. Такође је могуће креирати анонимне извештаје о перформансама огласа и информацијама о интеракцији са веб страницама. Да бисте то урадили, ЛинкедИн увид (LinkedIn Insight) ознака је укључена на овом веб сајту и успоставља везу са ЛинкедИн сервером ако посетите овај веб сајт и истовремено сте пријављени на ЛинкедИн налог. За више информација о сакупљању и коришћењу података и изборима и правима за заштиту ваше приватности погледајте LinkedIn-ову политику приватности на www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Ако сте пријављени на LinkedIn, можете да деактивирате прикупљање података у било ком тренутку на следећем линку: https://www.linkedin.com/psettings/enhanced-advertising.

Употреба Twitter-а и Twitter праћења конверзије

Ми користимо акцијске пикселе за посетиоце Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, САД („Twitter“) на нашем веб-сајту, под условом да сте дали ваш пристанак за то. Ово нам помаже да пратимо акције корисника после прегледања или клика на Twitter оглас. Тада можемо утврдити ефикасност Twitter огласа у статистичке и тржишне сврхе. Овако сакупљени подаци за нас су анонимни - што значи да не видимо личне податке појединачних корисника. Ове податке ипак чува и обрађује Twitter,, о чему вас обавештавамо у складу са доступним информацијама. Twitter може да повеже ове податке са вашим Twitter налогом и даих користи за сопствене маркетиншке сврхе у складу са Twitter-овом директивом о заштити података https://twitter.com/privacy Можете омогућити Twitter и његовим партнерима да постављају рекламе на Twitter-у и ван њега. У ове сврхе на вашем рачунару може бити додатно сачуван koлaчић. 

Детаљније информације о праћењу конверзија и поставкама заштите података за прилагођене рекламе можете пронаћи на https://support.twitter.com/articles/20171528#.

Користећи Twitter и функцију "поновног твитовања", посећене веб странице повезују се са вашим Twitter налогом и објављују се другим корисницима. У том процесу Twitter-у се такође преносе и подаци. Имајте на уму да, као пружаоци веб-сајта, не стичемо никаква сазнања о садржају пренетих података или њиховом коришћењу од стране Twitter-а. Додатне информације у том погледу су доступне у Twitter-овој изјави о приватности података на адреси https://twitter.com/privacy.

Можете променити поставке заштите података на Twitter-у у подешавањима налога на адреси http://twitter.com/account/settings
. Ову сагласност могу да дају само корисници који имају више од 16 година. Ако сте млађи, замолите родитеља или старатеља за савет.  

Оутбраин

Ова веб локација користи технологију компаније Оутбраин Инц. ("Оутбраин", 39 Њ 13тх Стреет Нењ Yорк, НY 10011 УСА). Ово омогућава циљање оглашавања или прикупљање аналитике о корисницима интернета који су већ заинтересовани за наше понуде на веб локацијама наших партнера. Технологија зависи од анализе понашања корисника заснованих на колачићима. Овај оглас ц́е се појавити само кроз Оутбраин, било на Оутбраин Енгаге или Оутбраин Еџтендед Нетњорк. Ако не желите да видите оглашавање засновано на интересу, ту функцију можете да онемогућите овде.

Табоола

Ова веб локација користи технологију откривања садржаја Табоола да би вам препоручила други мрежни садржај који би вас могао занимати. Да би дао ове препоруке, Табоола прикупља информације о вашем уређају и вашем понашању на овој веб локацији (и осталим партнерским веб локацијама) користећи колачиће и сличне технологије. Технологија такође омогућава приказивање реклама корисницима унутар рекламне мреже Табоола ако је корисник био у контакту са Табоола пикселом. Да бисте сазнали више, погледајте Табоола политику приватности или кликните овде да бисте је искључили.

Партнери који обезбеђују технологије за праћење и колачиће

Адресе и политике приватности наших партнера који обезбеђују технологије за праћење и колачиће

Adobe Systems

Adobe Systems Inc.
345 Park Avenue
San Jose
CA 95110-2704 САД

https://www.adobe.com/de/privacy/policy.html

Entergon

entergon GmbH & Co. KG
Wilhelmstraße 14A
61381 Friedrichsdorf

https://entergon.de/datenschutz

Facebook

Facebook Ireland Limited
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2, Ирска

https://de-de.facebook.com/privacy/explanation
https://www.facebook.com/help/568137493302217

Gotowebinar

Gotowebinar 
LogmeIn Ireland Limited
Bloodstone Building Block C
70 Sir John Rogerson´s Quay
Dublin 2, Ирска

https://www.logmeininc.com/de/legal/privacy

Hootsuite

Hootsuite
5 E 8th Ave,
Vancouver, BC V5T 1R6,
Канада

https://hootsuite.com/de/legal/privacy

Hotjar

Hotjar Ltd.
3 Lyons Range
20 Bisazza Street
Sliema SLM 1640
Малта, Европа

https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy

LinkedIn

LinkedIn Ireland Unlimited Company
Wilton Place
Dublin 2, Ирска

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_priv

Marketo

Marketo EMEA Ltd.
CairnHouse
South County Business Park
Leopardstown Road
Dublin 18, Ирска

https://documents.marketo.com/de/legal/datenschutz

Оутбраин

Outbrain
39 W 13th Street
New York
NY 10011
САД

Rebrandly

Rebrandly Ltd.
31 Westland Square
Dublin 2, Ирска

https://www.rebrandly.com/privacy-policy

Salesforce

Salesforce.com Germany GmbH
Erika-Mann-Str.31
80636 Munich

https://www.salesforce.com/de/company/privacy

Searchmetrics

Searchmetrics GmbH
Greifswalder Straße 212
10405 Berlin

https://www.searchmetrics.com/de/datenschutz

Siteimprove

Siteimprove GmbH
Kurfürstdamm 56
10707 Berlin

https://siteimprove.com/en/privacy

Taboola Europe

Taboola Europe ltd.
Aldgate House
33 Aldgate High St
London EC3N 1DL
Енглеска

TeamViewer

TeamViewer GmbH
Jahnstr. 30
73037 Göppingen

https://www.teamviewer.com/de/datenschutzerklaerung

Twitter

Twitter Inc.
1355 Market Street
Suite 900
San Francisco CA 94103

https://twitter.com/de/privacy

Wistia

Wistia Inc.
17 Tudor Street
Cambridge, Massachusetts, 02139 САД

https://wistia.com/privacy

Промене и опозив

Можете да промените и опозовете свој пристанак за коришћење колачића у сваком тренутку. Да бисте то урадили, морате да активирате и/или избришете своје колачиће.

Можете да користите наше онлај услуге компаније ZEISS без давања пристанка за коришћење колачића. Одређени делови и функције ZEISS онлајн услуга можда неће радити или можда неће радити исправно без колачића.

Ваш интернет прегледач омогућиће вам да промените подешавања колачића. Подешавања прегледача за колачиће обично се налазе у склопу менија „Опције”, „Алати” или „Избори” у интернет прегледачу. Можете и да погледате мени „Помоћ” за прегледач. Различити прегледачи могу да примењују различите механизме за деактивирање колачића.

Детаљније информације о промени подешавања колачића можете пронаћи у склопу следећих веза:

Контакти

Ако и даље имате питања о политици о колачићима компаније ZEISS Cookie Policy, слободно нам се обратите.

The Corporate Data Protection Officer
Carl-Zeiss-Strasse 22
73447 Oberkochen

Контакт путем е-поште (немојте да шаљете поврљиви садржај):
datap rivacy @zeiss .com

Контакт путем броја телефона: +49 7364 20-0 (кључна реч: „приватност података”)