ZEISS Grupa

Četiri segmenta koji oblikuju tehnološki napredak

Semiconductor Manufacturing Technology

Veliki deo svih mikročipova širom sveta proizvode se optičkim tehnologijama koje dolaze iz kompanije ZEISS. Ako lider u pogledu tehnologije na polju opreme za proizvodnju poluprovodnika, ZEISS omogućava proizvodnju sve snažnijih, energetski efikasnijih i ekonomičnijih mikročipova i zato igra ključnu ulogu u doba mikroelektronike.

Industrial Quality & Research

ZEISS obezbeđuje standarde kvaliteta svuda gde je maksimalna preciznost imperativ koristeći koordinatne merne mašine, metrološki softver i mikroskopske sisteme za nauku, istraživanje i kontrolu materijala. ZEISS igra ulogu u obezbeđivanju da i najmalenije strukture i procesi postaju vidljivi.

Medical Technology

Svojim proizvodima i rešenjima za oftamologiju i neurohirurgiju, ORL hirurgiju, stomatologiju i onkologiju, ZEISS doprinosi pokretanju napretka u medicini i omogućava lekarima širom sveta da poboljšaju kvalitet života svojih pacijenata.

Consumer Markets

Kao jedan od vodećih proizvođača stakala za naočare na svetu, ZEISS je sinonim maksimalne ugodnosti vida. Objektivi za filmske kamere i fotoaparate, dvogledi, durbini, planetarijumi i nišanski sistemi za simulatore leta iz kompanije ZEISS svojim korisnicima nude izuzetan optički kvalitet a time i nezaboravne trenutke.


ZEISS – videće tehnološko preduzeće u međunarodnim razmerama koje posluje na polju optike i optoelektronike.

Svojim rešenjima, ZEISS neprekidno unapređuje svet optike i doprinosi oblikovanju tehnološkog napretka.

ZEISS Grupa

Srbija

Grupacija ZIESS razvija i distribuira opremu za proizvodnju poluprovodnika, mernu tehnologiju, mikroskope, medicinsku tehnološku opremu, stakla za naočare, objektive za filmske kamere i fotoaparate, dvoglede i tehnološku opremu za planetarijume. Grupacija se razvila od radionice za preciznu mehaniku i optiku koju je 1846. godine osnovao osnivač kompanije Karl Cajs u istočnonemačkom gradu Jeni. Danas se sedište kompanije Carl Zeiss nalazi u Oberkohenu u jugozapadnom delu Nemačke.